SEO (Zoekmachine optimalisatie)


Tegenwoordig navigeren gebruikers over het internet met behulp van zoekmachines. Een hoge ranking in Google is cruciaal om ervoor te zorgen dat er nieuwe klanten op je website komen. Met een SEO (search engine optimization) wordt de websites leesbaarheid verbeterd voor een zoekmachines zoals bijv. Google.  

Zoekmachine optimalisatie bestaat grofweg uit drie verschillende onderdelen:

  • Content: Zonder inhoud heb je ook niets om in te zoeken. Niet voor niets wordt er vaak ook wel gezegt: “Content is King”
  • Technische optimalisatie: Het is ook van belang dat zoekmachines je website kan lezen. Het is dus belangrijk dat je website technisch in orde is.
  • Off-site SEO (link building): Kortweg links naar je website toe. Maar ook shares, likes en exosure op social media spelen hierin een rol. Hoe meer ‘natuurlijke’ links naar je website hoe beter deze scoort in een zoekmachine.

Deze dienst werkt het best samen (met al in het verleden vergaarde) site inzichten, van bijv. Google analytics. Hierdoor kan er gemeten worden of het aantal gebruikers vanuit een zoekmachine is toegenomen of niet.

Voordelen:

  • Meer zichtbaarheid, dus een toename in het aantal bezoekers
  • Meer bezoekers uit gewenste doelgroepen, door te focussen op keywords

Kunnen wij
je helpen?

Naar boven