SEO

De meeste gebruikers navigeren het web met behulp van een zoekmachine, zoals bijvoorbeeld Google of Bing. Het is daarom van cruciaal belang dat je op deze platformen goed wordt gevonden. 

 

Dit kun je realiseren door je website te optimaliseren voor deze kanalen. Dit wordt ook wel SEO genoemd, SEO staat voor Search engine optimization. Door deze optimalisatie door te voeren verbeter je de leesbaarheid van websites voor de zoekmachine zoals bijv. Google.

 

SEO bestaat uit een drietal onderdelen namelijk: Content optimalisatie, Technische optimalisatie en Autoriteit opbouw.

 

Content optimalisatie

Zonder inhoud heb je ook niets om in te zoeken. Niet voor niets wordt er vaak ook wel gezegd: “Content is King”. Zijn alle afbeeldingen voorzien van de juiste tags? Maak je goed gebruik van alle meta velden? Door de inhoud van je website te optimaliseren word je beter gevonden.

 

“Content is King”

 

Technische optimalisatie

Een auto werkt op zijn best als de motor goed is onderhouden.  En dat geld ook voor een website. Door ervoor te zorgen dat je website onder de motorkap goed in orde is blijft hij snel. Zeker bij SEO is het van belang dat je website snel is.

 

 

Maar ook dat hij functies bevat die je ranking ten goede komen. Denk bijv. aan redirects (doorlink van een oude naar een nieuwe pagina), en feature rich snippits (extra data wat je aan een zoekmachine kan doorgeven).

 

Autoriteit opbouw

Wanneer je een autoriteit bent op je vakgebied ziet Google dit ook. Je moet het eigenlijk zo zien, Google wil zijn gebruikers relevante items laten zijn. Wanneer jij dit aanbiedt en het ook zo door de gebruikers wordt ervaren kom je hoger in de resultaten te staan. Autoriteit bouw je op door bijv. kennis te delen in de vorm van een blog. Hierdoor kunnen andere websites naar je toe gaan linken. Google ziet dit als indicatie dat jou content interessant kan zijn voor andere gebruikers