fbpx

Home » Het See, Think, Do & Care marketingmodel

Het See, Think, Do & Care marketingmodel

Het See, Think, Do, Care (STDC) model is een marketingmodel ontwikkeld door Google om bedrijven te helpen bij het plannen van hun marketingstrategieën en het effectief aanspreken van hun doelgroepen. Het model richt zich op vier verschillende fasen van het aankoopproces: See, Think, Do en Care.

See fase

De eerste fase, See, is gericht op het vergroten van de merkbekendheid en het aantrekken van potentiële klanten. In deze fase zijn klanten zich nog niet bewust van de specifieke producten of diensten die het bedrijf aanbiedt, maar zijn ze wel op zoek naar informatie over gerelateerde onderwerpen. Het doel van de See-fase is om de aandacht van de klant te trekken en hun interesse te wekken.

Think fase

De tweede fase, Think, is gericht op het aanbieden van relevante informatie aan potentiële klanten die zich in de overwegingsfase bevinden. In deze fase zijn klanten zich bewust van de verschillende opties die beschikbaar zijn en zijn ze op zoek naar informatie om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen. Het doel van de Think-fase is om potentiële klanten te overtuigen van de voordelen van de producten of diensten die het bedrijf aanbiedt en hen te helpen bij het nemen van een beslissing.

Do fase

De derde fase, Do, is gericht op het aanmoedigen van potentiële klanten om actie te ondernemen en tot aankoop over te gaan. In deze fase zijn klanten klaar om te kopen en is het belangrijk om het aankoopproces zo eenvoudig en naadloos mogelijk te maken. Het doel van de Do-fase is om potentiële klanten te helpen bij het voltooien van de aankoop.

Care fase

De vierde en laatste fase, Care, is gericht op het behouden van klanten en het stimuleren van herhaalaankopen. In deze fase is het belangrijk om een positieve klantervaring te bieden en klanten te betrekken bij het bedrijf. Het doel van de Care-fase is om klanten tevreden te houden en hen aan te moedigen om terug te keren voor toekomstige aankopen.

Door het toepassen van het STDC-model kunnen bedrijven hun marketingstrategieën afstemmen op de verschillende fases van het aankoopproces en hun doelgroepen effectiever bereiken en beïnvloeden.