fbpx

Home » Updates » Onderhoud van een website is een must! Hoe pak ik dat aan?

Onderhoud van een website is een must! Hoe pak ik dat aan?

Je nieuwe website staat online! Een belangrijke mijlpaal. Maar dit betekent niet dat je nu rustig achterover kan leunen. Een website heeft net zoals een auto zijn periodieke onderhoud nodig. Zowel het aanvullen van content als simpele beveiligingsupdates. Beide zorgen ervoor dat je website relevant en veilig blijft.

Toevallig is het 15 april 2021 wanneer ik deze blog aan het typen ben. In het nieuws is vandaag bekend geworden dat een kabel webshop het grootste datalek van Nederland heeft gehad. Meer dan 3,6 Miljoen Nederlanders zijn getroffen door dit grote lek. Hoe het precies heeft plaats gevonden is nog niet bekend.

Dit datalek zetten me wel aan het denken, hoe voorkom je nou zoiets? Je kan nooit 100% veilig zijn tegen hackers, maar je kan wel het één en ander doen om het te voorkomen. Dit door periodiek je wachtwoord te veranderen. En niet overal hetzelfde wachtwoord gebruiken. Vaak is een vergeten stap het up-to-date houden van je website. En hier gaat deze blog ook over. Hoe update je WordPress?

Een website heeft net zoals een auto zijn periodieke onderhoud nodig

Waarom WordPress website up-to-date houden?

Simpele antwoord is: Je wilt toch geen hackers? Maar het ligt natuurlijk wel iets complexer. Veel websites zijn gebouwd in WordPress, dit maakt WordPress dus ook een systeem waar hackers net wat meer interesse in hebben. Het is dus ook eerder mogelijk dat je website hierdoor offline kan gaan, daarom is voorkomen beter dan genezen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, update zo vaak mogelijk je WordPress website!

Maar hoe kan ik het best mijn website updaten?

Het is belangrijk dat je altijd eerst een back-up maakt. Zo kan je altijd je website weer terugzetten als blijkt dat die na een update het toch niet helemaal goed doet.

De volgende stappen moet je doorlopen om je WordPress website te updaten:

  • Login op je WordPress admin pagina
    www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin
  • Klik vervolgende de sidebar op Updates.

Wanneer er updates zijn zie je achter deze knop een rode cirkel met de hoeveelheid updates die er nu zijn.

  • Vervolgens kan je 4 dingen updaten: De WordPress versie, Plugins, Thema’s en vertalingen

WordPress

WordPress verbeterd steeds. Hierdoor zal je ook vaak zien dat er weer een nieuwe versie is. Als je WordPress wil updaten klik dan op: “Update naar versie… “.  Vervolgens doet jouw website alles. Let op een back-up maken is echt belangrijk voordat je gaat updaten!

Plugins

Onder het kopje plugins ziet je alle plugins staan die een update hebben. Door op het vakje “alles selecteren” te klikken en vervolgens op “plugins bijwerken” update je alle plugins.

Thema & vertalingen

Dit gaat precies hetzelfde als bij de plugins. Selecteer alles en update het vervolgens. Kortom heel gemakkelijk!

Ik heb helemaal geen zin om mijn site te updaten, wat nu?

Dat begrijpen we maar al te goed, je site moet het gewoon doen! Kortom als je niet druk wil maken met het onderhoud van je website kan je dit ook door ons laten doen. Wij monitoren en updaten jouw website dan. Ook houden we de prestatie van de website in de gaten.

Bekijk hier de pakketten