fbpx

Home » Stappenplan Mollie aanvragen

Stappenplan Mollie aanvragen

Het opzetten en activeren van een Mollie-account vereist enige aandacht. Hoewel het niet bijzonder moeilijk is, zijn er toch verschillende stappen die je moet volgen. Overweeg je om een Mollie-account aan te maken en gebruik te gaan maken van de betaaldiensten van een van de toonaangevende betaalproviders in Nederland?

Dit artikel staat klaar om je te begeleiden. We hebben een handig stappenplan samengesteld om je te helpen bij het aanmaken en configureren van een Mollie-account.

Stap 1: Registreren voor een Mollie-account

Begin met het daadwerkelijk aanmaken van een Mollie-account. Ga naar de website van de betaalprovider en zoek op de startpagina naar de knop om een Mollie-account aan te maken. Klik op ‘Account Aanmaken’ om het volgende scherm te openen.

Stap 2: Persoonlijke gegevens invoeren

Voor het aanmaken van een Mollie-account dien je de vereiste gegevens in te vullen. In het nieuwe venster vul je alle noodzakelijke velden in. Dit omvat slechts je basisinformatie, zoals je voornaam, achternaam en e-mailadres.

Let erop dat Mollie dit e-mailadres zal gebruiken om belangrijke informatie naar je te sturen, dus kies een e-mailadres waar je altijd toegang toe hebt.

Je kunt tevens direct een persoonlijk wachtwoord instellen.

Stap 3: Akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Mollie stelt natuurlijk enkele voorwaarden aan het gebruik van haar diensten. Je kunt dus niet doorgaan zonder akkoord te gaan met deze voorwaarden van Mollie. Onder het zojuist ingevulde formulier zie je een link staan, aangegeven in blauw.

Klik hierop om de voorwaarden door te nemen. Vervolgens kun je aangeven dat je akkoord gaat met de voorwaarden. Na deze stap ontvang je direct een e-mail van Mollie om je account te bevestigen.

Stap 4: Activeren van je Mollie-account

Het aanmaken van een Mollie-account betekent niet automatisch dat het direct bruikbaar is. Er zijn meer stappen nodig om het te activeren. In de blauwe balk zie je de optie ‘Activeer mijn account’ staan. Klik hierop en je wordt doorgestuurd naar het dashboard. Hier vind je de module voor het activeren van je account.

Stap 5: Meer gegevens invullen

Dit is het moment waarop je de gegevens van je bedrijf gaat invullen. Het is voor Mollie immers belangrijk om te weten voor welke onderneming je gebruik gaat maken van de payment services. Vul alles in, zoals de bedrijfsnaam en je KvK-nummer, en geef onderaan aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden. Vervolgens kun je op ‘Volgende’ klikken om door te gaan.

Stap 6: Selecteren van Mollie-betaalopties

Heb je alle benodigde bedrijfsgegevens, inclusief de URL van je zakelijke website en contactgegevens, ingevuld? Dan kun je doorgaan met het selecteren van betaalopties. De meeste opties kunnen eenvoudig worden geselecteerd door de schakelaar om te zetten. Sommige opties, zoals creditcardbetalingen, moeten handmatig worden aangevinkt. In dat geval dien je extra gegevens door te geven voordat je verder kunt.

Tijdens dit proces geef je ook de URL van je zakelijke website op waarop je gebruik wilt maken van de Mollie-betaaldiensten. Het maakt niet uit of je website al live is op dit moment. Pas wanneer je de eerste betaling ontvangt, zal Mollie je website controleren. Op dat moment is je website natuurlijk live. Maak je geen zorgen!

Stap 7: Aanvragen van de API-sleutel

Een cruciaal onderdeel van het opzetten, instellen en gebruiken van een Mollie-account is het verkrijgen van de API-sleutel, ook bekend als de API-key. Om gebruik te kunnen maken van de betaalopties heb je een live API-sleutel nodig. Je kunt nu eenvoudig deze sleutel aanvragen, maar zorg ervoor dat je de voorwaarden van Mollie goed bekijkt.

Stap 8: Activeren van uitbetalingen

Je wilt natuurlijk een Mollie-account aanmaken om betalingen te ontvangen. Daarvoor is het noodzakelijk om uitbetalingen te activeren. Zorg ervoor dat je website al online is. Ga naar je account en klik op de blauwe balk om naar het aanmeldscherm te gaan. Hier kun je extra gegevens invoeren om de uitbetalingen te activeren.

Stap 9: Legitimatieproces

Het is vanzelfsprekend dat Mollie wil verifiëren dat je bent wie je zegt dat je bent. Daarom word je gevraagd om een legitimatiebewijs te uploaden, zoals een identiteitskaart of paspoort. Klik op het invoerveld om het juiste bestand te selecteren, of sleep het document naar het invoerveld.

Stap 10: Bevestigen of je een PEP bent

Als betalingsprovider moet Mollie aan bepaalde regelgeving voldoen, waaronder het identificeren van Politically Exposed Persons (PEP). Als je een hoge politieke of ambtelijke functie bekleedt, vink dan ‘ja’ aan. Zo niet, vink dan ‘nee’ aan.

Stap 11: Belanghebbenden opgeven

Als je het Mollie-account voor jezelf gebruikt, bijvoorbeeld als ZZP’er, ben jij de enige belanghebbende. Als er echter meerdere personen eigenaar zijn, bijvoorbeeld bij een vennootschap onder firma (vof), dien je gegevens van elke belanghebbende door te geven.

Stap 12: Invoeren van je IBAN

Koppel je bankrekening aan Mollie door je IBAN in te voeren. Let op: het is verplicht om een zakelijk rekeningnummer te gebruiken.

Stap 13: Verifiëren van je bankrekening

Mollie moet je bankrekening verifiëren. Nadat je je IBAN hebt ingevoerd, kun je een betaalmethode kiezen om een kleine betaling aan Mollie te doen, gewoonlijk 1 eurocent. Hiermee kan Mollie controleren of je een zakelijke bankrekening hebt en of de verstrekte informatie klopt.

Stap 14: Wachten op bevestiging

Nu is het een kwestie van afwachten. Mollie controleert alle gegevens met betrekking tot je bankrekening. Zodra de controles zijn afgerond, ontvang je een e-mail van Mollie waarin alles wordt bevestigd. Als er iets niet in orde is, krijg je hierover natuurlijk ook bericht, met instructies over hoe verder te handelen. In de meeste gevallen verloopt alles soepel en ben je klaar om betalingen via Mollie te ontvangen